Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι... των αναμνήσεων...

  Η ζωή και οι περιπέτειες της οικογένειας Ingalls τον 19ο αιώνα στην Αμερικανική δύση. Προβλήθηκε από την ΕΡΤ τη δεκαετία του ΄70 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και έχει κερδίσει 3 χρυσές σφαίρες και δεκάδες άλλα βραδεία.

  Βασίστηκε στα βιβλία της σειράς "Mικρό σπίτι στο λιβάδι" που περιγράφουν τη ζωή της Λόρας Ίνγκαλς Oυάιλντερ. 


H Λόρα γεννήθηκε το 1867, μέσα σε μια μικρή καλύβα, κοντά στο Mεγάλο Δάσος του Oυισκόνσιν.
 Kατόπιν, χρόνο με το χρόνο, μέσα σε σκεπαστή άμαξα, ταξίδεψε με την οικογένειά της στο Kάνσας, στη Mινεζότα και, τέλος, στην περιοχή της 
Nτακότα, όπου συνάντησε και παντρεύτηκε τον Aλμάντζο Oυάιλντερ

 Tα χρόνια εκείνα, οι στερήσεις ήταν πολλές κι η δουλειά σκληρή. Oι σοδειές καταστρέφονταν από καταιγίδες και ακρίδες.


Ωστόσο, υπήρχαν κι οι ευτυχισμένες στιγμές της χαράς και της αγάπης· βόλτες και μικρά ταξιδάκια με το έλκηθρο, κοινωνικές επαφές και διάφορες μικρογιορτές. 
Η τηλεοπτική σειρά αν και διέφερε από τα πρωτότυπα βιβλία και είχαν προστεθεί πολλά νέα πρόσωπα και καταστάσεις ήταν μια από τις λίγες μακρόχρονες δραματικές οικογενειακές σειρές. Παρ' όλο που κατά κύριο λόγο επικρατεί το δράμα, η σειρά έχει αρκετά έντονα κωμικά στοιχεία, χάρη στην υποστήριξη κάποιων σημαντικών χαρακτήρων του σήριαλ.  Κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς είναι Charles Ingalls (Michael Landon)

ο πάτερ φαμίλιας, αγρότης, δουλευταράς, καλός χριστιανός και με χιλιάδες άλλα προτερήματα, που αντισταθμίζουν τη φτώχεια του!


Υπάρχει ακόμα η μητέρα Caroline (Karen Grassle), νοικοκυρά, αγρότισσα, καλή χριστιανή και με χιλιάδες άλλα προτερήματα κι αυτή,      Ο πιο βασικός χαρακτήρας της σειράς, είναι φυσικά η δεύτερη κόρη η Laura (Melissa Gilbert)

Υποτίθεται ότι είναι η συγγραφέας που πάνω στα βιβλία της στηρίχθηκε η σειρά.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου