Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ρολό κιμά με σάλτσα ντομάτας


Η κλασική συνταγή για ρολό κιμά, νόστιμο και ζουμερό, με αυγά και σάλτσα ντομάτα που του ταιριάζει πραγματικά πάρα πολύ

 Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες


 

 Υλικά για το ρολό:
Μοσχαρίσιο κιμά: 1 κιλό
Τριμμένη φρυγανιά: 1 κούπα
Γάλα: 1 1/4 κούπα
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Σκόρδο: 2 σκελίδες
Ωμά αυγά: 2 μέτρια
Βρασμένα αυγά: 4 μέτρια
Ξερό κρεμμύδι: 1 μικρό
Ωμά αυγά: 2 μέτρια
Ξερό δυόσμο: 2 κουταλιές
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές
Τριμμένη Παρμεζάνα: 70 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Υλικά για τη σάλτσα:
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 500 γρ.
Σκόρδο: 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: λίγη στη μύτη του κουταλιού

Οδηγίες:
1. Βάζετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, το τυρί, το γάλα, τα ωμά αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά. 


2. Το βάζετε πάνω στον πάγκο και το ανοίγετε σε τετράγωνο κομμάτι. Βάζετε κατά μήκος τα σφιχτά αυγά (καθαρισμένα) και το κλείνετε σε ρολό. Λαδώνετε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και βάζετε μέσα το ρολό. Το πατάτε να φορμαριστεί καλά.
3. Το ψήνετε στους 200ο για μία ώρα και 15 λεπτά περίπου. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. 


4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα σκόρδα κομμένα στη μέση. Τα μαραίνετε και στη συνέχεια τα αφαιρείτε (προσοχή να μην μαυρίσουν). Προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Kόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει πολύ με πουρέ πατάτας. 


 http://www.radicio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου