Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ορθοπεταλιές κατά του AIDS




Μήνυμα συμπαράστασης σε οροθετικούς θα στείλουν τρεις νέοι ποδηλάτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους, ενημερώνοντας τον κόσμο για τον ιό του AIDS.
Η ποδηλατοδιαδρομή, την οποία διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Praksis», φέρει τον τίτλο «η οροθετικότητα μπορεί και ποδηλατεί» και παίρνουν μέρος ο Ιωσήφ Μπορμπουδάκης, η Έλενα Άνθη και ο Γιώργος Κατριβάνος, συνοδευόμενοι από ένα όχημα και έναν φωτογράφο.

Σημείο εκκίνησης το Σύνταγμα
Οι τρεις φίλοι θα διασχίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα έχοντας ως σημείο εκκίνησής τους την πλατεία Συντάγματος, αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί.
Από την πλατεία και μέχρι την έξοδό τους από την Αθήνα, τους τρεις φίλους θα ξεπροβοδίσουν δεκάδες ποδηλάτες από συλλόγους της πρωτεύουσας.
Τελικός προορισμός της ποδηλατοδιαδρομής θα είναι ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, ενώ ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Θήβα, ο Βόλος, η Λάρισα και ο Πλαταμώνας.

Στους σταθμούς της διαδρομής
Στους σταθμούς της διαδρομής, οι τρεις ποδηλάτες, συνοδευόμενοι από τοπικές ποδηλατικές ομάδες, θα μοιράζουν στον κόσμο ενημερωτικό υλικό για τον ιό HIV, ενώ θα συγκεντρώνουν και χρήματα για οροθετικά άτομα σε απόλυτη ένδεια.

Η άγνοια του κόσμου
Την ιδέα της διοργάνωσης είχε ο ποδηλάτης Ιωσήφ Μπορμπουδάκης, όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος της άγνοιας του κόσμου για τον ιό HIV. «Τότε άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου η ιδέα ότι πρέπει να οργανώσουμε κάτι για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο», όπως δήλωσε ο ποδηλάτης.
Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου