Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβιώνει η Μάχη της ΚρήτηςΗ Μάχη της Κρήτης αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για κινηματογραφική παραγωγή, συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεντρικό της θέμα το Νεοζηλανδό στρατιώτη Ντάντλεϊ Πέρκινς, που πολέμησε στην Κρήτη, συνελήφθη από τους Ναζί, δραπέτευσε, έζησε στα κρητικά βουνά επί ένα χρόνο και στη συνέχεια διέφυγε στη Μέση Ανατολή.

 Εντυπωσιασμένος από την αυτοθυσία του κρητικού λαού, ο στρατιώτης Πέρκινς επέστρεψε στην Κρήτη επικεφαλής των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών στη δυτική Κρήτη πολεμώντας τους κατακτητές. Το 1944 έπεσε στα χέρια των Γερμανών και τον εκτέλεσαν. Στους Κρήτες ήταν γνωστός ως «Βασίλης-το λιοντάρι της Κρήτης».

 Ο τίτλος της ταινίας είναι «The Straggler», θα στηρίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Μάρι Έλιοτ στην δεκαετία του '80 και θα χρηματοδοτηθεί από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι, όμως, πιθανόν να μη γυριστεί στην Κρήτη αλλά στην Αλεξάνδρεια της Νέας Ζηλανδίας που έχει πολλές ομοιότητες. Οι παραγωγοί ζητούν και τη συμβολή της ομογένειας στην παραγωγή της ταινίας με αναμνήσεις, ενθύμια κλπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ     http://www.enikos.gr/internationa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου