Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά για μια μεσαία φόρμα:
  • 350 gr γάλα
  • 100 gr ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 40 gr corn flour
  • 8 ασπράδια
  • 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
  • 4-5 βανίλιες

 Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
  • Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

  • Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
  • Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.

  • Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. 
  • δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.

  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.
Τιps:
  • Η ποσότητα των ασπραδιών μπορεί να αυξηθεί (αν και δεν το συνιστώ) ή να μειωθεί ανάλογα με το πόσο αφράτο θέλετε το σουφλέ. Ανάλογα μειώνονται ή αυξάνονται και οι βανίλιες.
  • Μπορείτε πριν το σερβίρετε να το περιχύσετε με λίγη κρέμα γάλακτος (ώστε,  να έχει 3000 θερμίδες το κομμάτι:>).
Καλή επιτυχία!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου