Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γαύρος Ξιδάτος


Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας!



Τι χρειαζόμαστε:

  • Γαύρος
  • Χονδρό Αλάτι
  • Ξύδι
  • Λάδι
  • Ρίγανη
  • Κόκκους πιπέρι
  • Κόκους Μπαχάρι
  • Σκόρδο

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.
  2. Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
  3. Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
  4. Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
  5. Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.
  6. Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαυρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  7. Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συντηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό. Η συνταγή δεν είναι δικιά μου, έτσι το κάνουν στο Βόλο, την έμαθα και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου