Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το (μαγευτικό) Γαλάζιο Σπήλαιο


Λίγα λεπτά με καΐκι από το λιμάνι βρίσκεται η εκπληκτικής ομορφιάς Γαλάζια Σπηλιά του Καστελόριζου, που γι’ αυτή και μόνο αξίζει να επιχειρήσει κανείς το ταξίδι μέχρι το μακρινό αυτό νησάκι.
Γνωστότερη με τ’ όνομα «Σπηλιά του Παραστά» ή «Φώκιαλη» - από τις φώκιες που κατοικούν μέσα- είναι το μεγαλύτερο από τα ενάλια σπήλαια της Ελλάδας, ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου και παγκοσμίως γνωστή για τον πλούσιο σταλακτιτικό στολισμό που διαθέτει.

Βρίσκεται στο νότιο σημείο του νησιού και έχει μήκος 75m και ύψος 35m. Η είσοδος είναι συγκριτικά χαμηλή, στο ύψος μικρού καϊκιού, ώστε όταν είναι μπουνάτσα μόλις που χωράει κανείς, ανυποψίαστος για το γιγάντιο θόλο και το φαντασμαγορικό θέαμα που κρύβει.

Το γαλήνιο νερό της σπηλιάς μοιάζει με ένα απέραντο γαλαζοπράσινο καθρέπτη φωτιζόμενο από τις ανταύγειες των ακτινών του ήλιου που εισχωρούν από τη μικρή είσοδο, παρουσιάζοντας ένα θέαμα μοναδικό σε ομορφιά και γοητεία: Ένα τεράστιο παλάτι, με αμέτρητους σταλακτίτες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα παραμυθένιο μπάνιο.


 http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου