Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό της Eurovision!! Ο πρώτος ημιτελικός!!



Eurovision 2012: Τρίτη η Ελλάδα, δωδέκατη η Κύπρος  by Ileris Christos

 

Και ναι αγαπημένοι φίλοι ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision είναι γεγονός!!Ανάμεσα στους νικητές της φετινής βραδιάς ποζάρουν η Ελλάδα και η Κύπρος!!

Ας δούμε μια μικρή περίληψη των όσων είδαμε σήμερα (όσο μικρή μπορεί να είναι μια τέτοια περίληψη)!!

Με το άνοιγμα του link η κάμερα μας έκανε μια πανοραμική βόλτα στο Αζερμπαϊτζάν ,στο Μπακού και μετά στην υπέροχη αρένα που κτίστηκε για αυτό το σκοπό στην πρωτεύουσα της χώρας!!

Μέσα στο στάδιο μας περίμεναν να μας καλωσορίσουν οι : Leila ( γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της χώρας ), ο Eldar ( περσινός νικητής του διαγωνισμού) και η Nairgz (δικηγόρος όπως δήλωσε).

Μετά το καλωσόρισμα τους μας πληροφόρησαν για τον νέο κανόνα που θέλει οι γραμμές για την ψηφοφορία των τραγουδιών να ανοίγουν μετά την ολοκλήρωση του μουσικού πανοράματος!! Και ξεκίνησε ο διαγωνισμός….

Πριν από κάθε συμμετέχουσα χώρα μας γινόταν μια μικρή ξενάγηση στα αξιοθέατα της χώρας του Αζερμπαϊτζάν η οποία πάντα κατέληγε στην βραδινή εξωτερική όψη του σταδίου το οποίο φωτιζόταν με χιλιάδες φώτα τα οποία σχημάτιζαν την σημαία της εκάστοτε χώρας!!

Ας πάμε λοιπόν στο μουσικό κομμάτι του διαγωνισμού:

Μαυροβούνιο

Σε σύννεφο ομίχλης παρουσιάστηκε ο ερμηνευτής σκεπασμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μια μαύρη κάπα και με μια απόκοσμη φωνή ( σαν τον χάρο ένα πράγμα) ξεκίνησε το τραγούδι. Όλα ήταν στην θέση τους ο δούρειος γάιδαρος η ορχήστρα και οι χορευτές οι οποίοι αφού ξεδίπλωσαν τα κόκκινα πανό με τους στίχους του τραγουδιού στο τέλος πήραν ένα τύλιξαν τον ένα χορευτή και το πήραν και έφυγαν και έτσι τελείωσε και το τραγούδι!!

Ισλανδία

Μια από τις απολαυστικότερες συμμετοχές της φετινής βραδυάς.Στο μπλε χρώμα του βραδινού πάγου σαν φόντο ξεκίνησε η συμμετοχή της χώρας και στο φόντο αυτό στα μαύρα ντυμένος ο ερμηνευτής και η ερμηνεύτρια με μακριά πλούσια μαύρη τουαλέτα έπαιζε βιολί καθώς ανέμιζαν τα ξανθά μαλλιά της!! Μια υπέροχη σκηνή από τις πάμπολλες που είδαμε στην σκηνική παρουσία της Ισλανδίας η οποία έκλεισε στο φώς της ανατολής του ήλιου!!

Ελλάδα

Με φόντο ένα χρυσό κοχύλι με ένα μαργαριτάρι και το μπλε της θάλασσας, του ουρανού και της σημαίας μας , η Ελευθερία ( σαν αναδυόμενη Αφροδίτη) και το μπαλέτο της ( σαν ημίθεοι) γέμισαν ενέργεια την τεράστια σκηνή του Μπακού κάνοντας όλους να χορεύουν σε αφροδισιακούς ρυθμούς!! Λίγο πιο πέρα η Βικτώρια Χαλκίτη ντυμένη με μια τουαλέτα που την μετάλλασε σε γοργόνα βοηθούσε την Ελληνική συμμετοχή στα φωνητικά!!

Λετονία

Σε μπλε και βεραμάν ντυμένη η αποστολή της Λετονίας και με φόντο ένα καλειδοσκόπιο που άλλαζε χρώματα στις αποχρώσεις του μπλε ξεκίνησε η ερμηνεία του τραγουδιού της χώρας. Τα χρώματα στο καλειδοσκόπιο στην συνέχεια άλλαξαν σε πιο φωτεινά δημιουργώντας μια πολύ γλυκιά και όμορφη σκηνική παρουσία ιδανική για ένα «Beautiful song»!!

Αλβανία

Μετά την σημερινή ερμηνεία της Αλβανίας μπορώ να πω ότι πολύ πιθανό να την δούμε στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας του τελικού!!Η ερμηνεύτρια ντυμένη με τουαλέτα μαύρη και μπλε με μαύρη σάρπα υπερυψωμένη γύρω από τους ώμους της και με κόσμημα στο λαιμό της μια μπούκλα από τα μαλλιά της έδωσε μια καταπληκτική ερμηνεία!!Η κόκκινη και μετά άσπρη ομίχλη που έπλεε πάνω στην σκηνή έδωσε μια επιβλητικότητα στο τραγούδι!! Η ερμηνεύτρια στο τέλος του τραγουδιού ( πιθανότητα φορτισμένη και από το δυσάρεστο συμβάν στη χώρα της ) έκλαψε!! Ήταν επίσης μια μαγευτική στιγμή απόψε η Αλβανική παρουσία στην σκηνή!!

Ρουμανία

Σε ισπανικά και αγγλικά το τραγούδι της Ρουμανίας!! Κόκκινο φόρεμα με μαύρο σορτσάκι η ερμηνεύτρια και ντυμένοι στα άσπρα οι χορευτές με τα όργανα που την συνόδευαν!! Στο ρεφραίν του τραγουδιού φωτιές ήρθαν να συμπληρώσουν το εκρηκτικό σκηνικό της Ρουμάνικης αποστολής!!

Ελβετία

Σε πράσινο και άσπρο φόντο ξεκίνησε η Ελβετία την συμμετοχή της και έδωσε όλη της την ενέργεια μετατρέποντας με τα χιλιάδες φώτα το στάδιο σε κλαμπ. Πυροτεχνήματα και φωτιές συμπλήρωσαν την σκηνική παρουσία!!

Βέλγιο

Με ένα κοριτσίστικο λευκό φόρεμα ανάλογο με το νεαρό της ηλικίας της (η νεαρότερη συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό) και σε μπλε και ροζ φόντο η ερμηνεύτρια του Βελγίου ολοκλήρωσε την ερμηνεία της. Στο φόντο ένα κορμοί και φυσαλίδες που αιωρούνταν συμπλήρωναν τον σκηνικό!!

Φιλανδία

Πράσινο κοντό φόρεμα με τεράστια μακριά ουρά που ανέμιζε εμφανίστηκε στην σκηνή η κοκκινομάλλα Pernilla. Κόκκινο φόντο και ένα βιολοντσέλο την συντρόφευε πάνω στην σκηνή! Συμπαθητική η σκηνική παρουσία της χώρας χωρίς τίποτα το εξαιρετικό!!

Ισραήλ

Στην σκηνή οι Izaboo με ένα τεράστιο ρολόι – ξυπνητήρι για φόντο και το κόκκινο χρώμα να υπερτερεί στον φωτισμό. Τα γρανάζια ρολογιών που κινούνταν στην γιγαντοοθόνη ακόμη και στο δάπεδο της σκηνής σε συνδυασμό με τον ρυθμό του τραγουδιού έκανε την σκηνική παρουσία του Ισραήλ να μοιάζει σαν να βγήκε από κάποια ντίσκο του 80!! Πολύ ωραία παρουσία!!

Σαν Μαρίνο

Σε μπλε και ροζ φόντο και με την ψευδαίσθηση ότι η αποστολή του Σαν Μαρίνο τραγουδάει μέσα από τον κυβερνοχώρο παρουσίασε την συμμετοχή της η χώρα και πρόσθεσε και εκείνη με την σειρά της μια ευχάριστη νότα στην σημερινή βραδιά!!

Κύπρος

Σε παλ. χρώματα στον φωτισμό εμφανίστηκε η Κυπριακή αποστολή και η Ήβη Αδάμου έδωσε μια εξαιρετική παράσταση ερμηνεύοντας το τραγούδι της πάνω σε ένα τραπέζι φτιαγμένο από παλιά βιβλία.Στο φόντο ακροκέραμα και διακοσμητικά σε κρεμ αποχρώσεις συνόδευαν την Κυπριακή αποστολή.Απο τις ωραίες σκηνικές παρουσίες της βραδιάς !!

Δανία

Σε φόντο μπλε με κίτρινα ηλιοτρόπια στην γιγαντοοθόνη εμφανίστηκε η αποστολή της Δανίας που την αποτελούσε μια ορχήστρα και η ερμηνεύτρια ντυμένοι όλοι στα κόκκινα και με την ερμηνεύτρια να φοράει ένα ναυτικό καπέλο σαν επικεφαλής!! Η γιγαντοοθόνη άλλαζε εικόνες που ακλουθούσαν και την αλλαγή των χρωμάτων από τα φώτα στην σκηνή!!

Ρωσία

Από 43-72 χρονών οι γιαγιάδες της Ρωσίας, με φόντο ένα περιστρεφόμενο άσπρο φούρνο,που εμφανίστηκαν,φούρνισαν κουλουράκια και τραγούδησαν για ένα πάρτη που γίνεται για όλους!! … και φυσικά ξεσήκωσαν το στάδιο!!

Ουγγαρία

Για μια ακόμη φορά το Crystal Hall μεταμορφώθηκε σε κλαμπ με το συγκρότημα από την Ουγγαρία να τραγουδά με φόντο ακαθόριστα σχήματα και πορτοκαλοκίτρινους προβολείς!!

Αυστρία

Η σκηνική παρουσία της Αυστρίας ήταν ανάλογη με τον τίτλο του τραγουδιού. Οι χορεύτριες μια χαρά κούναγαν τον….. στους 4 στύλους που υπήρχαν επί σκηνής και με φόντο κιτρινοπράσινα φώτα και σχήματα. Το κλου της παρουσίας της Αυστρίας ήταν τα led που άναψαν πάνω στις στολές της Αυστριακή συμμετοχής!!

Μολδαβία

Ένα τραγούδι με μια σκηνική παρουσία που παρέπεμπε σε μιούζικαλ ήταν η συμμετοχή της χώρας!! Ζωντανά ποπ χρώματα στην σκηνή και στα φώτα αλλά και στα ρούχα που φορούσε η αποστολή της Μολδαβίας και που θύμιζε φορέματα από κούκλες!! Ένα μιούζικαλ σε εξέλιξη λοιπόν για την Μολδαβία που γέμισε ενέργεια το κοινό!!

Ιρλανδία

Τα μάθατε??? Οι Jedwards δεν έχουν πια όρθιο μαλλί!! Αλλά μπορεί το μαλλί τους να άλλαξε αλλά δεν έγιναν καλά παιδιά, εξακολουθούν να είναι άτακτα γεμάτα ενέργεια και μας το απέδειξαν στην σκηνή του Μπακού!! Η σκηνική παρουσία της Ιρλανδίας είχε από όλα φωτιές , παρά πολύ νερό τους ερμηνευτές να χοροπηδούν , να τραγουδούν μέσα από ένα σιντριβάνι που πετάει νερό και στο τέλος να μπαίνουν μέσα στο νερό του σιντριβανιού και να γίνονται μούσκεμα!!

Έτσι τέλειωσε ο πρώτος ημιτελικός του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.

Μετά το τέλος του μουσικού μέρους του διαγωνισμού και αφού πήγαμε ένα όμορφο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν και πάλι οι παρουσιαστές μας ανακοίνωσαν ποια τραγούδια προκρίθηκαν!!

Οι χώρες λοιπόν που προκρίθηκαν με την σειρά που μας την ανακοίνωσαν οι παρουσιαστές είναι:

1. Ρουμανία

2. Μολδαβία

3. Ισλανδία

4. Ουγγαρία

5. Δανία

6. Αλβανία

7. Κύπρος

8. Ελλάδα

9. Ρωσία

10.Ιρλανδία

 πηγήhttp://www.eurovisionfanclub.gr/wordpress/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου