Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Και ο δεύτερος ημιτελικός τελείωσε…







         



                                                                                 
  by Ileris Christos    

Και καθώς ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision μπαίνει σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του διαγωνισμού ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση του τι είδαμε σε αυτόν:


Σερβία


Στο μπλε της νύχτα ξεκίνησε το τραγούδι της Σερβίας με τους επί σκηνής ντυμένους στα μαύρα !! Τα παραδοσιακά όργανα που έχει στην σκηνή όποτε ο Jellico έχει συμμετοχή στην εκπροσώπηση της χώρας!! Στην συνέχεια του τραγουδιού κιτρινοπράσινα σχήματα πάνω στο δάπεδο της σκηνής και στην κορύφωση στην γιγαντοοθόνη σύννεφα που κινούνταν γρήγορα σε έναν κόκκινο ουρανό!! Εξαιρετική παρουσία που σίγουρα θα ανταμειφθεί και αναλόγως!!


Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM)


Με ένα μαύρο κουστούμι ανέβηκε στην σκηνή η Kaliope και σε μπλε σκούρο φόντο το ξεκίνημα. Στο ροκ κομμάτι του τραγουδιού η εικόνα μιας όπερας σε άσπρο μπλε φωτισμό .(και όχι σε άσπρο – μαύρο). Παρ’όλα αυτά η ερμηνεύτρια έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα!!


Ολλανδία


Η Ινδιάνα στην σκηνή και στο φόντο πολύχρωμα ινδιάνικα σχήματα για να δένουν με το καπέλο της ερμηνεύτρια !! Εστίες φωτιάς και πυροτεχνήματα και στο τέλος όλοι οι επί της σκηνής έρχονται στο κέντρο για να ολοκληρώσουν το απόλυτο κιτς της Ολλανδίας!!


Μάλτα


Ένα κλαμπ η σκηνή του Μπακού με ένα Dj ένα ντραμίστα και δύο κιθαρίστες και ένα σκηνικό που έχουμε ξαναδεί παρόμοιο στον πρώτο ημιτελικό από πλήθος που χορεύει σε ένα κλαμπ(μαύρες φιγούρες σε κιτρινοπράσινο φόντο) Πυροτεχνήματα συμπληρώνουν την σκηνική παρουσία της Μάλτας!!


Λευκορωσία


Σε μπλε και κίτρινο η σκηνική παρουσία με την ενδυματολογική άποψη της χώρας να στέλνει ένα άρωμα μεσαίωνα. Στα φωνητικά ο αγαπημένος μας Αλεξ Παναγή!!


Πορτογαλία


Ακόμα μια εξαίρετη παρουσία με την ερμηνεύτρια σε μεταλιζέ τουαλέτα να μας πηγαίνει στη Λισσαβώνα της νύχτας και της δύσης του ήλιου όπου τα πάντα κοκκινίζουν!! Σε πορτοκαλί ροζ και μπλε ο φωτισμός επί σκηνής !!!


Ουκρανία


Με τεράστια λουλούδια στο κεφάλι και ένα φόρεμα με κρόσσια που έφερνε σε δερμάτινο επί σκηνής η ερμηνεύτρια της Ουκρανίας μαζί με χορευτές με ντύσιμο τύπου φουστανέλας συντροφιά με εικονικούς χορευτές που χόρευαν ακριβώς το ίδιο. Πυροτεχνήματα και στο τέλος τα τέσσερα πλατό έδειχναν ένα πολύχρωμο πλήθος να χορεύει ασορτί με τον πολύχρωμο φωτισμό!! Τι να πω? Μπερδεμένα πράγματα!!


Βουλγαρία


Η κυρία σ’αγαπάω πολύ ανέβηκε στην σκηνή μόνη !! πολύ ομίχλη κάλυπτε τα πόδια της αλλά μπορέσαμε να διακρίνουμε τις άσπρες μπότες μέχρι το γόνατο το άσπρο μίνι φόρεμα με την μεταλλική φαρδιά ζώνη τα μεταλλικά σκουλαρίκια και τον μεταλλικό κρίκο στα μαλλιά!!


Κατά τα άλλα φωνή εξαιρετική, σκηνική παρουσία άψογη αλλά ήταν πολύ μόνη στην σκηνή βρε παιδί μου….


Σλοβενία


Παραμυθένιο και πολύ κοριτσίστικο το σκηνικό για την 16χρονη ερμηνεύτρια από την Σλοβενία.Ασπρη τουαλέτα με λουλούδια απλικαρισμένα στην μέση λευκές αιθέριες τουαλέτες για τις κοπέλες στα φωνητικά και η σκηνή στα μπλε που στην εξέλιξη του τραγουδιού μετατράπηκε σε χρυσαφί


Κροατία


Ουρανός ο τίτλος του τραγουδιού και στην γιγαντοοθόνη ο ουρανός την νύκτα με σύννεφα και ενίοτε με αστραπές.


Τα φωνητικά στα λευκά η ερμηνεύτρια μια μαύρη τουαλέτα η οποία είχε ένα κομμάτι άσπρο στη φόδρα (ίσως δεν τους έφτασε η μαύρη φόδρα και είπαν να βάλουν άσπρη) και οι χορευτές στα μαύρα που στο τέλος σήκωσαν ένα άσπρο πανί που μάλλον ήθελα να φανεί σαν σύννεφο … μόνο που δεν το κατάφεραν!!


Σουηδία


Το απόλυτο φαβορί επί σκηνής φορώντας μαύρο μακρύ φόρεμα και εμπριμέ πουκαμίσα έκανε το περίεργο χορευτικό εν μέσω ανέμων και χιονιού!! Σε απόλυτο μαύρο η σκηνή και ένας χορευτής να την συνοδεύει προς το τέλος του τραγουδιού!! Σαν τηλεοπτικό αποτέλεσμα ωραίο και από ότι φαίνεται από τις προτιμήσεις του κοινού πάει για το βραβείο!! (έμενα δεν μου αρέσει)


Γεωργία


Τι να πω για την Γεωργία!! Ένας μοναχός στα κόκκινα που ξαφνικά μεταμορφώνεται σε σεξ σύμβολο με μαύρο κουστούμι και στρας με τέσσερις χορεύτριες με μαύρα κορμάκια και στρας ένα πιάνο ένα τύμπανο και 4 σκάλες .Ιδού το σκηνικό της γεωργίας !! Τα φώτα σε μπλε και άσπρο και πυροτεχνήματα συμπληρώνουν αυτήν την εντελώς κιτς εμφάνιση!!



Τουρκία


Με πυροτεχνήματα σιντριβάνια και ενδυματολογική άποψη που παραπέμπει σε πειρατές εμφανίστηκε η γείτονα χώρα!! Η σκηνική παρουσία παραπέμπει σε καράβι που είναι μέσα σε τεράστια κύματα που υπάρχουν στην τρισδιάστατη γιγαντοοθόνη. Ωραία η σκηνική παρουσία της Τουρκίας που κάποια στιγμή με τους μανδύες των χορευτών σχηματίζεται ένα πλοίο με λευκό πανί!! Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν ο ερμηνευτής δεν έχανε τα λόγια του!!


Εσθονία


Αισθαντική η παρουσία της Εσθονίας σε απόλυτο μαύρο να εστιάζει ένα λευκός προβολέας στον ερμηνευτή .Από την μέση και μετά πορτοκαλί μπλε ροζ και φούξια φωτισμός και φθινοπωρινά φύλλα στην γιγαντοοθόνη!!


Σλοβακία


Ροκ συναυλία για την Σλοβενία ,ίσως το μόνο καθαρά ροκ κομμάτι στον φετινό διαγωνισμό!!Η ορχήστρα και ο ερμηνευτής να χτυπιούνται στην σκηνή με φόντο φούξια και μπλε χρώματα


Νορβηγία


Δυνατή σκηνική παρουσία για την Νορβηγία σε μαύρο χρώμα όλη η γιγαντοοθόνη , ομίχλη στην σκηνή και δυνατό κόκκινο χρώμα που μεταβάλλεται αργότερα σε φούξια. Πυροτεχνήματα και πολύ ενέργεια από τους ανατολίτικους ρυθμούς και του χορευτές α επιτελούν το πιο δύσκολο έργο μια που είναι και στα φωνητικά


Βοσνία & Ερζεγοβίνη


Πολύ στατική η εμφάνιση της χώρας με την ερμηνεύτρια φορώντας μια μαύρη στρασάτη τουαλέτα να παίζει πιάνο με φόντο τα κόκκινα και φούξια χρώματα τα οποία στο τέλος γίνονται μπλε. Ωραία μπαλάντα και ευπρεπής παρουσία!!


Λιθουανία


Με ένα μαντήλι με στρας στα μάτια ο ερμηνευτής ξεκίνησε να τραγουδάει μέσα στη ομίχλη και στο σκοτάδι!!Αργότερα το σκηνικό μεταβάλλεται σε μπλε γαλάζιο με σκιές από ανθρώπου σε μια διαφανή πολυκατοικία που παρέπεμπε σε διαφήμιση του Πατίστα η όπως είπε η Μαρία Κοζάκου σε σκηνικό από Αγγέλους του Τσάρλυ



Έτσι λοιπόν εξελίχθηκε ο δεύτερος ημιτελικός και οι χώρες που επιλέχθηκαν με την σειρά που ανοίχτηκαν οι φάκελοι είναι η κατωθι


Λιθουανία


Βοσνία & Ερζεγοβίνη


Σερβία


Ουκρανία


Σουηδία


FYROM

Νορβηγία

Εσθονία

Μάλτα

Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου