Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Καληνύχτα Μπακού!!! Καλημέρα Στοκχόλμη!



 

by Ileris Christos

.ένας ακόμη διαγωνισμός Eurovision έριξε αυλαία εχθές το βράδυ στο Crystal Hall του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν!! Σίγουρα ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση χωρίς εκπλήξεις και με ένα προαποφασισμένο αποτέλεσμα εδώ και καιρό

Νικήτρια λοιπόν από αυτόν τον διαγωνισμό βγήκε η Σουηδία με την Loreen και το τραγούδι με τίτλο “Euphoria”, όπως όλοι γνωρίζαμε και το INFE Greece είχε προβλέψει!!

Πέραν όμως του αποτελέσματος η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα με πολλές παρουσίες να αναδύουν άρωμα από παλιά καλή Eurovision!!

Από τις ωραιότερες στιγμές στον χθεσινό τελικό ήταν οι εμφανίσεις του Ην. Βασιλείου με την υπέροχη μπαλάντα διακοσμημένη με τις φιγούρες των χορευτών ,την χρυσή βροχή και την μελωδική φωνή του ερμηνευτή!!

Επίσης άξια συγχαρητηρίων και η γείτονα Αλβανία που μας κράτησε καθηλωμένους μέχρι την τελευταία νότα!!

Η Ισλανδία επίσης που παρόλο που πείρε την 20η θέση,ένα παράδειγμα για το πόσο «αντικειμενική» είναι η ψηφοφορία πλέον στον διαγωνισμό, θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας!!

Αξίζει να επισημάνουμε επίσης και την εμφάνιση της Ισπανίας που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της αλλά μάλλον θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι ποτέ δεν θα ξανακερδίσει τον διαγωνισμό όσο καλά τραγούδια και να στείλει!!

Μια από τις χώρες που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν η FYROM με την Kaliope να ροκάρει πάνω στην σκηνή με μια υπέροχη ροκ μπαλάντα που την έφτασε όμως μόνο μέχρι την 13η θέση!!

Ο αγαπημένος μας Jellico κατάφερε για μια ακόμη φορά να πλασάρει την χώρα του στην 3η θέση (αν και κατά την γνώμη μου αυτό θα έπρεπε να ήταν το φετινό βραβείο)!!

Πολύ καλές και οι εμφανίσεις της Εσθονίας και της Γαλλίας !!

Όσο αφορά την Ελληνική συμμετοχή θα πρέπει να πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελευθερία και την ομάδα που την πλαισίωνε, γιατί έφερε σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και μας έκανε περήφανους!! Όσο για την 17η θέση στην κατάταξη θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η θέση αυτή έχει καθαρά πολιτικό και όχι μουσικό αντίκρισμα μια που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν το «κακό παιδί» της Ευρώπης και στον διαγωνισμό!! Οπότε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς μόνο ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Ελληνική αποστολή και στην Ελευθερία που μπήκαν στο «στόμα του λύκου» και δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όπως και να είναι τα πράγματα η Ελλάδα θα είναι πάντα ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΗ και όλοι θα ζηλεύουν τον ήλιο μας και τη καλή μας διάθεση!!

Μια ακόμη Eurovision τελείωσε , μια νέα αρχίζει!

 

 

 









 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου