Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012


  Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ανάλογα τα γούστα του και κυρίως την "τσέπη" του, ώστε να κάνει όσο οικονομία μπορεί στις διακοπές του.

  Ιδού λοιπόν ο 10-λογος του οικονόμου ταξιδιώτη:

  1. Επιλογή καταλύματος με κουζινάκι, αγορές super market και καλά μαγειρέματα! Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγω εγώ πάντως!

  1. Επιλογή φτηνότερου καταλύματος. Δεν το συνιστώ γενικά, γιατί μπορεί να καταλήξετε σε άθλια δωμάτια. Επιλέξτε το μόνο εφόσον έχετε διασφαλίσει από γνωστούς ότι ακολουθούνται οι στοιχειώδεις τουλάχιστον κανόνες υγιεινής!

  1. Επιλογή καταλύματος σε μικρή απόσταση από την περιοχή που θα βγαίνετε να φάτε κτλ. Όλο το πρωί γυρνώντας "στας εξοχάς" ξοδεύετε βενζίνη... δε χρειάζεται να σπαταλάτε και το βράδυ.
  2. Αποφυγή αγορών που δε σας χρειάζονται και αναμνηστικών για όλο το σόι.

  1. Έλεγχος στους τιμοκατάλογους που υπάρχουν - συνήθως - έξω από εστιατόρια.

  1. Έλεγχος προσφορών στα μεταφορικά. Μέχρι πέρσι πάντως υπήρχαν προορισμοί όπως η Κρήτη με εκπληκτικές προσφορές σε ακτοπλοϊκά.

  1. Για διακοπές σε νησί μπορεί να συμφέρει περισσότερο η ενοικίαση αυτοκινήτου εκεί παρά η μεταφορά του δικού σας με πλοίο. Συνήθως ο κανόνας αυτός ισχύει για ολιγοήμερες αποδράσεις. Για υπολογίστε προτού ξεκινήσετε…

  1. Κινηθείτε βάσει budget ημέρας αντί να κουβαλάτε όλα τα χρήματα στο πορτοφόλι σας. Έτσι υπάρχει πάντα όριο στα έξοδά σας.

  1. Οδηγείτε όσο πιο οικονομικά μπορείτε.

  1. Αν δε βιάζεστε και υπάρχει εναλλακτική και ασφαλής διαδρομή που γνωρίζετε αποφύγετε τα διόδια.
  Αλήθεια εσείς κάνετε κάτι άλλο? 

   ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
  ΠΗΓΗ Time for Trips


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου