Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

13 καλά της Αθήνας τον Αύγουστο

Ζεσταίνεσαι. Αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου


1. Το κλασσικό και πασίγνωστο: από 5 μέχρι 25 Αυγούστου, μπορείς να φτάσεις σε παραλία της Αττικής για μπάνιο σε μια ώρα περίπου (με ΜΜΜ) ή σε 45’ (με αμάξι/ταξί). Από όποιο σχεδόν σημείο της Αθήνας κι αν ξεκινήσεις.
2. Μπορείς να κάνεις σκέιτμπορντ στην Πανεπιστημίου. Και ποδήλατο, και πατίνι, και ηλιοθεραπεία, όπου σου κάνει κέφι.
3. Κωλοβαράς πάρα πολύ. Σάμπως έχεις να πας πουθενά; Και να έχεις, είσαι εκεί σε τρία.
4. Τσεκάρεις ποιά περίπτερα είναι ανοιχτά ΚΑΙ τον 15αύγουστο: είναι βέβαιο ότι θα έχουν καρα-παγωμένες μπίρες, νερά και αναψυκτικά (=δεν αδειάζουν τα ψυγεία τους τόσο γρήγορα, άρα προλαβαίνουν να γίνουνε μπούζι όλα)
5. Τελειώνεις τις δουλειές σου στην Εφορία και το Ταχυδρομείο τσακ-μπαμ. Στις τράπεζες, νοτ-σο-ματς, μια και το μισό προσωπικό λείπει στα νησιά. (Στις Εφορίες, το μισό προσωπικό έχει βγει στην σύνταξη έτσι κι αλλιώς, τις έχεις συνηθίσει άδειες από υπαλλήλους - τώρα είναι και άδειες από κόσμο!)
6. Προλαβαίνεις πράγματα της προκοπής στις εκπτώσεις - ακόμα κι αν δεν ψωνίζεις, έστω, να τα πάρεις μάτι. Σε περίπτωση που έχεις παιδιά και αναγκαστικά θα ψωνίσεις παιδικά ρούχα, τους φτιάχνεις γκαρνταρόμπα με ένα πενηντάρικο ανά παιδί.
7. Χαζεύεις στα σουπερ μάρκετ με τις ώρες - έχουν αιρκοντίσιον στο φουλ, και είναι τόσο χαλαρά, που μπορεί να πιάσεις μέχρι και δουλειά εκεί χωρίς να σε πάρει πρέφα κανείς.
8. Φαντάζεσαι ότι είσαι στο Λος Άντζελες όταν διασχίζεις τους άδειους, ζεστούς δρόμους τις νύχτες. Στο τσακ είσαι να χορέψεις πάνω σε καπό αυτοκινήτων.
9. Κυκλοφορείς στο σπίτι με το βρακί σου (δεν υπάρχουν γείτονες να σε κράξουνε, που είσαι οκτακοσίων χρονών).
10. Τρως κυρίως παγωτά. Και φιστίκια, να μη σου πέσει η πίεση.
11. Συναντάς φίλους του ιδίου φυράματος με σένα και είστε χαλαροί, λόγω ζέστης. Και λόγω Αυγούστου. Άλλους μήνες δεν είστε έτσι, μα τη μπαναγία.
12. Ανακαλύπτεις σαν σύγχρονος εξερευνητής, κάποια μυστήρια μπαράκια και καφέ που μένουν ανοιχτά όλο το μήνα - όχι μόνο στο κέντρο και όχι μόνον τουριστικά.  
13. Ζεσταίνεσαι. Αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Κι ο Αύγουστος, ακόμα και στην Αθήνα, είναι ο μήνας που τελειώνει σα μια μέρα….
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου