Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ

 

- Νωρίς το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς 

- Έδινε εδώ και καιρό μάχη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας
- Τον τελευταίο καιρό ήταν στο νοσοκομείο και γι' αυτό είχε διακόψει τις εμφανίσεις του στο κέντρο όπου εμφανιζόταν

Ο δημοφιλής μουσικός και ηθοποιός έχασε τη μάχη για τη ζωή νωρίς το πρωί της Παρασκευής σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο. 


Ο Σάκης Μπουλάς πάλεψε με τον καρκίνο αλλά δεν άντεξε. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 60 ετών στο νοσοκομείο Υγεία, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, πολεμώντας τον καρκίνο. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε στο πλευρό του φίλους και συγγενείς.

Εξαιτίας της κατάστασής του είχε διακόψει τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.




Ηθοποιός, στιχουργός, μουσικός, τραγουδιστής... Άνθρωπος της τέχνης.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954. Η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.



Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως εκείνος επέλεξε το δρόμο του τραγουδιού και της ηθοποιίας. Παλαιότερα, ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.

Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο Μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα "Σούσουρο", χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.






Συμμετείχε ως τραγουδιστής σε πολλούς δίσκους όπως στους Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο του Θάνου Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι, του Μίμη Πλέσσα, Αχαρνής του Διονύση Σαββόπουλου. 










Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο "Αχ Μαρία" στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική. 


Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννης Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού - έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 μέχρι το 1990.

Έχει κάνει και τους παρακάτω προσωπικούς του δίσκους:
Μπουλάς-Ελλάς, (1986)
Σάκης Μπουλάς (maxi single)
"Ali Baba" (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987)
Σάκης Μπουλάς "Ας πρόσεχες" (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
Ζαμανφού, (1992)
Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Συμμετείχε και σε πολλούς δίσκους άλλων ερμηνευτών όπως στους : Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο του Θ. Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι του Μ. Πλέσσα, Αχαρνής του Δ. Σαββόπουλου κ.α.






Για περισσότερα από 12 χρόνια συνεργάστηκε με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες και συνεργάστηκε για χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και με τον Διονύση Σαββόπουλο.   


Ως στιχουργός συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.





Στην τηλεόραση ξεκίνησε από το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη στην ΕΡΤ, παρουσίασε τηλεπαιχνίδια, όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 πρωταγωνίστησε σε γνωστές κωμικές τηλεοπτικές σειρές όπως Οι Σαββατογεννημένες, το Δέκα Λεπτά Κήρυγμα και το 50-50.



Οι πιο γνωστές δουλειές του στην τηλεόραση:

"Κουφώματα" 1988
Δέκα λεπτά κήρυγμα
Σαββατογεννημένες
Ας Πρόσεχες
Πενήντα-Πενήντα
7 Θανάσιμες Πεθερές
Εντιμότατοι κερατάδες
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας
Φίλα το βάτραχο σου



Μπελάς ΤV
Εργαζόμενη Γυναίκα
Η Οικογένεια βλάπτει




Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1981. Συμμετείχε στις ταινίες:

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
Ντελίριο (1983)
Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
Τηλεκανίβαλοι (1987)
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
Λουκουμάδες με Μέλι (2004)



Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
Το φιλί της ζωής (2007)
Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
Πεθαίνω για σένα (2009)
Μια φορά και ένα μωρό (2011)




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ 



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου