Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ

Κορυφαίος σκηνοθέτης και παιδαγωγός του θεάτρου, ο Κάρολος Κουν ταύτισε το όνομά του με την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης και την εδραίωση του μοντερνισμού στη νεοελληνική σκηνή.
Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 στην Προύσα. 

 Άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, την ώρα ακριβώς που θα δινόταν η πρεμιέρα του έργου «Ο ήχος του όπλου» της Λουλας Αναγνωστάκη, που λίγο καιρό πριν είχε αρχίσει να σκηνοθετεί στο «Υπόγειο», στο Θέατρο Τέχνης.
 Στη σειρά «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσιάζει μια ανθολογία από τις εκπομπές του, συμπληρώνοντας πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση.

 Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Δημιουργό της Τέχνης και Παιδαγωγό του Θεάτρου ΚΑΡΟΛΟ ΚΟΥΝ. Ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιχειρώντας μια τηλεοπτική προσέγγιση του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ πραγματοποιεί την εκπομπή στο Θέατρο Τέχνης με προσκεκλημένους 40 περίπου Ηθοποιούς που βγήκαν από τις τάξεις του, ανάμεσα στο 1940 και στο 1970. 

Μια μεγάλη Θεατρική συνάντηση ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΑΛΕΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ, ΒΕΡΑ ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΝΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, ΝΕΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ, ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ, ΡΕΝΗ ΠΙΤΤΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ, 

που παρουσιάζουν λεπτομέρειες από τρυφερές στιγμές δημιουργίας με τον δάσκαλό τους, μέσα από το «Υπόγειο των θαυμάτων» και κάτω από τη σοφή και εμπνευσμένη καθοδήγηση του. Τα πνευματικά του τέκνα και ηθοποιοί μεταφέρουν θύμησες και εικόνες από το κλίμα της αγάπης και της θαλπωρής που μετέδωσε ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου