Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Λένε ότι μια εικόνα μπορεί να πει πολλά , να δείξει συναισθήματα και να σου πλημμυρίσει το μυαλό με σκέψεις. Σκέψεις που δεν μπορείς να περιγράψεις ή δεν σου φτάνουν τα λόγια να περιγράψεις και που αν το έκανες δεν θα σου έφταναν ούτε “χίλιες λέξεις”.

Πιο κάτω θα δείτε φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία, εικόνες που ξεχειλίζουν από συναίσθημα και δύναμη, λήψεις που «αξίζουν όσο χίλιες λέξεις», ή και περισσότερες θα έλεγα εγώ, δικαιώνοντας την περίφημη φράση.

 

 

 Βετεράνος πολέμου από τη Ρωσία, γονατίζει δίπλα στο τανκ που οδηγούσε και σήμερα έχει γίνει μνημείο.

 

 

 

Ο επικεφαλής της Αστυνομία, Ray Lewis, συλλαμβάνεται για τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις «Καταλάβετε τη Wall Street», το 2011.

 

 


Η πασίγνωστη φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό, το 1968 απεικονίζει τους αφροαμερικάνους αθλητές Tommie Smith και John Carlos να υψώνουν τη γροθιά τους κατά την απονομή των μεταλλίων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Οι δύο αθλητές εκδιώχθηκαν από τους αγώνες για αυτή τους την πράξη.

 

 

 

 Εβραίοι κρατούμενοι φωτογραφίζονται τη στιγμή που φεύγουν το τραίνο όπου κρατούνταν αφού συνειδητοποίησαν ότι πλέον είναι ελεύθεροι.

 

 

 Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των σφοδρών διαδηλώσεων που σημάδεψαν την προηγούμενη χρονιά την Αίγυπτο. Απεικονίζεται η στιγμή όπου αλλόθρησκοι σχηματίζουν κλοιό, προστατεύοντας τους μουσουλμάνους συν-διαδηλωτές όταν αυτοί προσεύχονται.

 

 


Άνδρας από τη Νότια Κορέα αποχαιρετά συγγενή του από τη Βόρεια μετά από συνάντηση που είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια προσωρινής οικογενειακής επανένωσης στο βουνό Kumgang , τον Οκτώβρη του ’10. Στη συνάντηση αυτή, Κορεάτες μπόρεσαν να συναντήσουν συγγενείς τους που είχαν να δουν από τον εμφύλιο σπαραγμό τη δεκαετία του ´50 και το διαχωρισμό των δύο χωρών.

 

 

Η μητέρα αγκαλιάζει το γιο της με φόντο τα ερείπια που άφησε πίσω του τυφώνας που έπληξε την πολιτεία της Alabama τον Απρίλιο του 2011.

 

 

 


Ο Houston James, επιζών από το βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ, αγκαλιάζει τον πεζοναύτη Mark Graunke Jr τη μέρα μνήμης για τους βετεράνους στο δημαρχείο του Ντάλας, το 2005. Ο τελευταίος είχε χάσει το χέρι του, το πόδι αλλά και το μάτι του πριν από περίπου ένα χρόνο, κατά την εξουδετέρωσης βόμβας στο Ιράκ.

 

  


Οι Ναζί προελαύνουν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ένας κάτοικος ξεσπά σε λυγμούς.

 

  


Πυροσβέστης δίνει νερό σε κοάλα που είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Victoria της Αυστραλίας, το 2009.

  


Παιδί από τη Ρουμανία δίνει σε άνδρα δυνάμεων καταστολή ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Οι λήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Βουκουρέστι, ενάντια σε μέτρα λιτότητας.

 

 

 Μια κοπέλα από την Ιαπωνία βρίσκεται σε απομόνωση για προσυμπτωματικό έλεγχο ακτινοβολίας και κοιτάζει το σκύλο της μέσα από το χώρισμα.

 

  


Από ακόμη φωτογραφία που συνδέεται με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και απεικονίζει τη στιγμή που δύο δημοσιογράφοι, που είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί για 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στη Β. Κορέα, ξαναβρίσκουν τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ, έπειτα από διπλωματική παρέμβαση.

 

  


Η φωτογραφία που έγινε σύμβολο της «εποχής των λουλουδιών». Μια νεαρή γυναίκα, η Jane Rose Kasmir, βάζει ένα λουλούδι στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

 

  


Ο Harord Whittles ακούει για πρώτη φορά, έπειτα από την τοποθέτηση ενός ακουστικού στο αριστερό του αυτί.

 

  


Ο γιος του Chistian Golczynski λαμβάνει την αμερικανική σημαία αντί του πατέρα του που είχε χάσει τη ζωή του στο Ιράκ λίγες μόλις εβδομάδες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

 

  


Ο αστροναύτης William Anders, μέλος της αποστολής Απόλλων 8, τράβηξε την πασίγνωστη αυτή φωτογραφία το 1968 που ονομάστηκε «Ανατολή της Γης».

 

 πηγή:

Παραμυθένια όνειρα 

 http://fairytalesdreams.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου