Υλικά για μια μεσαία φόρμα:
- 350 gr γάλα
- 100 gr ζάχαρη
- 2 κρόκοι
- 40 gr corn flour
- 8 ασπράδια
- 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
- 4-5 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
- Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά,
προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να
πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
- Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
- Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.
- Η ποσότητα των ασπραδιών μπορεί να αυξηθεί (αν και δεν το συνιστώ) ή
να μειωθεί ανάλογα με το πόσο αφράτο θέλετε το σουφλέ. Ανάλογα
μειώνονται ή αυξάνονται και οι βανίλιες.
- Μπορείτε πριν το σερβίρετε να το περιχύσετε με λίγη κρέμα γάλακτος (ώστε, να έχει 3000 θερμίδες το κομμάτι:>).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου